juni 19, 2024
baby zonnebrillen

Bescherm je baby tegen de zon

De heerlijke warme zonnestralen doen iedereen goed. Je humeur wordt beter en ook je lichaam en gezondheid knapt er enorm van op. Ook baby’s zou je denken. Deels is dit dan ook zeker waar. Wel is het zaak dat je goed oplet dat je baby niet in de directe zon komt. Zeker totdat ze de leeftijd van 1 jaar hebben bereikt. Te lang in de zon zijn, zonder bescherming, betekend dat de kans op huidkanker vergroot wordt en dat, als de ogen niet beschermd zijn, het hoornvlies van de ogen kan beschadigen. Ook op minder warme dagen is het zaak goed op te blijven letten omdat ook dan de uv-straling actief is.

Zorg er voor dat je baby goed is ingesmeerd met speciale zonnebrandcrème voor baby’s. Herhaal dit iedere 2 uur ongeacht of de zon wel of niet schijnt. Want ook in de schaduw is uv-straling aanwezig. Omdat de uv-straling ook slecht is voor de ogen, dus ook voor de ogen van baby’s, zijn baby zonnebrillen een goede aanschaf.

baby zonnebrillen

Baby zonnebrillen zijn tegenwoordig niet alleen functioneel maar ook erg hip. Je kunt hier ook leuk de outfit van je baby met opfleuren. Wel is het zo dat baby’s niet zo snel iets op hun hoofd of voor hun ogen accepteren. Het is dan ook mogelijk om een elastische band aan de bril te bevestigen zodat deze bril goed blijft zitten ook al probeert je baby deze eraf te halen.

Welk type baby zonnebril je het beste kunt aanschaffen wordt aangegeven door de CE keurmerk. Dit keurmerk geeft aan hoeveel percentage uv-straling er wordt gefilterd door de bril. Voor de zomer wordt er dan ook het hoogste percentage aangeraden omdat hierbij gemiddeld 95% van de uv-straling wordt gefilterd.

Let goed op bij het aanschaffen van baby zonnebrillen dat de bril goed bij het gezicht van je baby past. Het montuur mag niet groter zijn dan het gezicht. Tevens is het zaak dat er gelet wordt dat er geen licht bij kan tussen de glazen. Voor het uitzoeken van de juiste zonnebril kun je het beste naar een goede opticien gaan.