juni 14, 2024
dagje uit in de zomer

Een dagje uit in de zomer

De zomer is een tijd voor plezier in de zon. We hebben weer zin om op avontuur te gaan en nieuwe dingen te ondernemen. En daarvoor hoef je niet per se naar een ander land te reizen. In Nederland zijn genoeg leuke plekken om een leuk dagje uit te beleven. Dit artikel vertelt je over de 3 leukste plekken voor een dagje uit in Nederland.

Junglepark Orchideeën Hoeve – Luttelgeest

In Luttelgeest vind je een magische plek die je deze zomer echt bezocht moet hebben. Junglepark Orchideeën Hoeve bestaat uit een prachtige plantentuin waar je prachtige orchideeën kunt bewonderen. Ook is er een Amazone Regenwoud waar je avontuurlijke routes kunt volgen. Als je goed kijkt, spot je ook kleine aapjes die verstopt zitten in de bomen. In de avond verandert de tuin in een droomplek met prachtige lichtjes die de bloemen doen stralen. Het is een ideaal uitje voor jong en oud waar je prachtige natuur in je op kunt nemen.

De Passage – Den Haag

Wie zin heeft in een shopdagje, moet eens een dagje uit gaan naar De Passage in Den Haag. Het winkelcentrum bestaat al sinds 1885 en heeft een prachtige mooie antieke uitstraling. Het is de thuisbasis van een verscheidenheid aan winkels, restaurants en cafés, wat sowieso een geslaagde dag wordt. Alles op één plek dicht bij elkaar, De Passage heeft het allemaal.

Ouwehands Dierenpark – Rhenen

Een dagje naar de dierentuin is altijd een goed idee. Zeker voor families is het een ideale activiteit. In Ouwehands Dierenpark in Rhenen kun je enorm veel dieren bewonderen met in het bijzonder de reuzenpanda’s. Deze schattige beesten zijn nergens anders in Nederland te spotten, dus zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Ook Het Berenbos is een highlight van dit dierenpark. Hier worden bruine beren met een slecht verleden opgevangen, die hier een onbezorgd leven kunnen leiden.
Kortom, genoeg te doen in Nederland deze zomer. Ga bijvoorbeeld van de natuur genieten in Junglepark Orchideeën Hoeve, een dagje uit Den Haag of bewonder de reuzenpanda’s in Ouwehands Dierenpark. Tijd voor nieuwe avonturen!