juni 19, 2024

Het verschil tussen nagellak en gellak:

Gellak is tegenwoordig heel makkelijk via het internet makkelijk te bestellen bij Yinger Cosmetics. Daarnaast is ook het aanbod in kleuren gellak over de jaren heen heel erg uitgebreid. Gellak is nu in alle denkbare kleuren verkrijgbaar, daarnaast is er ook gellak te koop met verschillende soorten effecten en glitter gellak. Door deze goede beschikbaarheid en ruime keuze zal er een groot aantal mensen zijn die nog niet eerder gellak hebben gehad maar hier nu wel in zijn geïnteresseerd. Wanneer je nog niet eerder gellak hebt gehad is het handig om te weten wat de belangrijkste verschillen zijn tussen nagellak en gellak. 

Het aanbrengen van gellak

Het eerste grote verschil zit het gelijk al in het aanbrengen van de gellak. Waar gewone nagellak aan de lucht droogt heb je bij gellak een UV of LED lamp nodig om de gellak uit te harden. Het voordeel hiervan is wel dat de gellak al binnen een halve minuut is uitgehard. Bij nagellak moet je een langere tijd wachten waardoor je het risico loopt dat je iets aanraakt voordat het volledig droog is. Wanneer je je nagels lakt met gewone nagellak kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van een basecoat en topcoat. Bij gellak is het echter essentieel dat je deze beide stappen doet om zo te zorgen voor een goede hechting en bescherming. 

Het verwijderen van gellak

Tenslotte is het ook belangrijk om geïnformeerd te zijn over het verwijderen van gellak. Omdat de gellak zo goed blijft zitten is het helaas ook iets meer werk om het te verwijderen wanneer je klaar bent voor een nieuwe set. Bij gewone nagellak kun je gebruik maken van een wattenschijfje en een nagellakremover met of zonder aceton. Bij gellak is het belangrijk dat je eerst de bovenste laag vijlt met een nagelvijl. Vervolgens kun je een gellak remover aanbrengen, deze moet je ongeveer 10-15 minuten laten zitten en dan zul je zien dat je de gellak makkelijk kan verwijderen. Eventueel kun je tenslotte nog voorzichtig de laatste restjes verwijderen.