juli 15, 2024
waterdichte stof

Wat is waterdichte stof?

Polyester stof oftewel waterdichte stof is zoals de naam al zegt bestand tegen water. Het is daarentegen ook winddicht. Daarom kun je de stof ook vinden in kleding aangezien je vaak een wat dunner jasje hebt maar je die toch wilt dragen tijdens wat winderig weer. Zo kun je ook een waterdichte polyester voering in je kleding naaien waardoor je kleding ook waterdicht wordt. Dit wordt ook wel waterafstotende kleding genoemd.

waterdichte stof

Hoe kun je het gebruiken

Zoals al vernoemd kun je deze waterdichte stof gebruiken in kleding maar je hebt er zo ook meerdere gebruiksvormen voor. Denk maar eens aan je boot af te dekken of andere voertuigen die buiten worden gebruikt om deze af te kunnen dekken. Misschien heb je recent nog een leuk hobby project gedaan en heb je nog meerdere kleuren stof over, hier kun je een vlieger van maken aangezien de stof winddicht is. Zo kun je ook je auto of motor beschermen tegen de winter of regen. 

Verschillende soorten

Deze stof kun je uiteraard ook in allerlei verschillende kleuren en printjes krijgen, dit zorgt er voor dat je heel veel variatie hebt en je het dus voor heel veel doeleinden kan gebruiken. Zo kun jij er zeker van zijn dat jij je hobby project op de manier kan uitvoeren zoals jij dat zelf wilt. Je moet er ook bewust van zijn dat wanneer je meerdere rollen stof haalt je er ook korting op kan krijgen of misschien wil je wel eerst kijken of het is wat je wilt dan kun je ook een staaltje waterdichte stof proberen.