juni 19, 2024

Zo vind je een goede portemonnee

Als je van leren portemonnees houdt, maar het maakt je niet uit zolang de portemonnee er authentiek uitziet, dan is een portemonnee van het merk burkely iets voor jou! Ook met de Burkely tas kun je hem goed vormgeven. Kies je toch voor Italiaans, dan kun je dit artikel verder lezen.

Is Italiaans leer beter, zo ja waarom?

Italië heeft een lange geschiedenis en reputatie voor het produceren van leer van de beste kwaliteit ter wereld. Dus wat maakt leer gemaakt in Italië beter? Het antwoord ligt in hun leerproces.

Italiaanse leerfabrikanten combineren hun lange tradities met moderne technologie om de beste kwaliteit leer ter wereld te produceren. Hoewel andere landen tegenwoordig chemische looiprocessen gebruiken om in massa geproduceerd leer te produceren, gebruiken Italiaanse leerfabrikanten natuurlijke tannines van planten en plantenextracten om leer te produceren.

Het type leer dat wordt gebruikt om fijne Italiaanse leren portemonnees te maken

Over het algemeen zijn er vier soorten leer. Ze omvatten volle granen, topgranen, gecorrigeerde granen en gespleten granen. De hoogste kwaliteit leer is volnerfleer, dat is gemaakt van dierenhuiden net onder het haar. Het is de meest duurzame en sterke vorm van leer, en het is ook nog eens vochtbestendig.

Het volgende leer van hoge kwaliteit is de topnerf. Het komt uit hetzelfde gebied als het volnerfleer, maar is geschaafd en geslepen om oneffenheden te verwijderen. Dit geeft het een meer uniform en glad oppervlak, wat zeer geschikt is voor portemonnees en andere producten.

De bron van Italiaans leer

Er zijn veel bronnen van leer, waaronder rundleer, lamsleer, kunstleer en patchleer. Bij het maken van mooie Italiaanse leren portemonnees wordt rundleer/kalfsleer gebruikt omdat ze over het algemeen duurzaam zijn en een unieke textuur hebben die andere leersoorten niet kunnen nabootsen.

Kunstleer (een bron van kunstleer) heeft bijvoorbeeld geen vervorming of kreukels, dus het heeft geen unieke textuur. Toch kiezen sommige mensen nog steeds voor deze leersoort om persoonlijke redenen, zoals een afkeer van leer van dierenhuiden.

Bron: Maes & Hills Collection