juni 19, 2024
duurzame herenkleding

Kies nu voor duurzame herenkleding

We zien het vaak genoeg voorbij komen, misschien op social media of bij een reclame op televisie: duurzame herenkleding. Maar misschien heb je nog nooit over het feit nagedacht dat het wel echt een uitkomst kan zijn om over te stappen op het kopen van deze kleding. Dit is omdat het goed is voor de planeet en goed voor de mensen die de kleding maken en natuurlijk ook nog om andere redenen. Dit korte artikel zal je haarfijn uitleggen waarom het helemaal nog niet zo’n gek idee is om te kiezen voor duurzame herenkleding.

Beter voor onze eigen planeet en beter qua kwaliteit

Wanneer je kiest voor duurzame kleding kies je voor kledingstukken zoals broeken, polo’s en t-shirts die gemaakt zijn van duurzame stoffen zoals bijvoorbeeld katoen. Normaal gesproken wordt er bij het maken van katoen heel veel water verspild, maar wanneer dit op een duurzamere manier wordt geproduceerd kan er door nieuwe technieken erg veel water worden bespaard. Echter, betekent dit niet dat er ingeleverd moet worden op de kwaliteit van de producten. Dit kan namelijk nog steeds op peil zijn, zoals je bijvoorbeeld kunt zien bij de producten van twinlife.com waar duurzame herenkleding wordt verkocht die gemaakt is van de beste stoffen waardoor het extra lang meegaat wat het nog duurzamer maakt!

Beter voor de werkomstandigheden van de werknemers

Het mag ook zeker niet vergeten worden dat wanneer je kiest voor duurzame kleding de werknemers die de kleding produceren hier ook erg veel profijt van hebben. Vaak hebben in de reguliere kledingmarkt werknemers erg slechte arbeidsomstandigheden en maar een mager loontje. Wanneer kleding op een duurzame manier wordt gemaakt krijgen werknemers echter wel een goed salaris en kunnen ze op een veilige manier te werk gaan. Verder hoeft er ook niet vijftien uur per dag gewerkt te worden zodat werknemers wel nog een sociaal leven kunnen hebben. Er zijn dus genoeg redenen om over te stappen op duurzame herenkleding.