juni 14, 2024

Stone Island, wat voor merk is het?

Stone Island is een populair kledingmerk dat in 1982 is opgericht door Massimo Osti in Italië. Osti heeft het kledingmerk destijds vernoemd naar een boot die hij bezat. Het merk wordt gekenmerkt door zijn logo dat bestaat uit een kompas met aan beide zijden de merknaam. Het logo, dat zich bevindt op de linkerarm, wordt ook wel een “patch” genoemd. Het merk is vooral populair onder de jongeren, maar is niet specifiek alleen bedoeld voor deze groep.

Wat voor producten verkoopt het merk?

Het merk heeft een riant aanbod dat bestaat uit diverse producten, voor zowel man als vrouw. Voorbeelden van producten die het merk verkoopt zijn: jassen, polo’s, jeans en broeken. Het bekendste product dat het merk verkoopt is toch wel zijn sweatshirt. De prijzen van de producten lopen uiteen.

Wat maakt het kledingmerk zo bijzonder?

Het merk wil met zijn kleding zorgen voor optimaal comfort en stijl tegelijk. Het bedrijf is continu bezig met vernieuwen en met het het experimenteren met kleuren. Door deze kleurexperimenten zijn inmiddels al meer dan 60.000 verschillende kleurstofrecepten ontwikkeld. De kleding van het merk is echter niet alleen zeer stijlvol, maar ook erg duurzaam. Voordat er een nieuwe collectie wordt geproduceerd, worden de stoffen van de kleding namelijk uitvoerig gecontroleerd.

Waar wordt de kleding van het merk verkocht?

De kleding van het merk is te koop op verscheidene sites.
Naast de verkoop op webshops, wordt de kleding van het merk ook wel verkocht in een aantal winkels. Zo zijn bij de Bijenkorf, de Rico Moda, en , natuurlijk, de officiële Stone Island stores velerlei producten van het merk te verkrijgen.