juni 19, 2024

Wat maakt de slippers van Birkenstock nou zo uniek?

Ben je al bekend met het merk Birkenstock? Birkenstock is dé marktleider als het aankomt op slippers en sandalen. Het Duitse merk is in 1774 opgericht en is sindsdien niet meer weg te denken uit dit segment. Birkenstock staat zelfs in de top 5 van meest verkochte footwear merken ter wereld. Het merk is tegenwoordig zo groot dat 1 op de 4 mensen die in Duitsland in de schoenenindustrie werkt, werkzaam is voor het merk Birkenstock. Maar wat zorgde er nou precies voor dat Birkenstock zo’n enorm succes werd? In dit artikel lees je alles over wat de Birkenstock slippers zo uniek maakt!

Natuurlatex en suède zorgen voor een ultiem comfort

Het begint allemaal bij de Birkenstock slippers zelf. Deze zijn onder andere gemaakt van natuurlatex en suède. Deze unieke combinatie zorgt ervoor dat de slippers aanvoelen als een tweede huid. Een zacht en comfortabel gevoel zorgen ervoor dat je er niet eens meer aan denkt dat je slippers draagt.
Of je nou op vakantie bent, lekker een avondje thuis zit of geen warme schoenen aan wilt op een mooie, zomerse dag, de Birkenstock slippers zijn geschikt voor ieder moment.

Een voetbed dat zich vormt naar jouw voeten

Het andere waar de Birkenstock slippers zo bekend om staan en wat ze zo uniek maakt in vergelijking tot andere sandalen is het anatomische voetbed. Dit voetbed vergt maar liefst 117 verschillende productiestappen om te maken. Het resultaat? Een voetbed wat jouw voeten te allen tijde voorziet van de beste ondersteuning. Hierdoor worden jouw voeten perfect ondersteund en je rug ontlast. Uren lopen op Birkenstock slippers is dus geen enkel probleem. Eén van de onderdelen van dit anatomische voetbed is het geïntegreerde schuimkussen van erg flexibel kurklatex. Na verloop van tijd zal deze zich alleen maar meer aanpassen naar de vorm van je voet. Je slippers zullen daarom na verloop van tijd alleen maar comfortabeler aanvoelen.